Община Неделино се включи в международната седмица за пътна безопасност

Община Неделино се включи в международната седмица за пътна безопасност

От няколко дни се провежда втора международна седмица за пътна безопасност, обявена от Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН). Тема на седмицата е „Безопасност на пешеходците”, като целева група участници в движението, които са подложени на най-голям риск от получаване на наранявания, инвалидност и смърт на пътя.

Община Неделино се включи във Втората международна седмица с различни прояви, организирани сред децата и младежите, както и с подновяване на хоризонталната маркировка на улиците и обозначаване на невралгичните места в града. Специално внимание е отделено на онези участъци, през които минават децата за детските градини, учащите се в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и в централната част на града, където е концентрирано най-интензивното движение на хора и МПС, съобщиха от общината.

Една от главните цели на седмицата е да не се допусне смъртен случай на пътя, а по-дългосрочната е да се научим на „Безопасно ходене”. Общинската администрация предприема и по-конкретни мерки за подобряване на безопасността на движението: завишаване на контрола по спазване на закона от водачи и от пешеходци; ограничаване и отклоняване на движението на МПС от пешеходните зони; подобряване на осветлението около съоръженията, използвани от пешеходци; преместване на обекти, които пречат на движението; намаляване на максимално разрешената скорост в зоните на училищата и детските градини.

Вирни се горе