Образователен урок за Европейския съюз с ученици се проведе в библиотеката

 Образователен урок за Европейския съюз с ученици се проведе в библиотеката

Детски отдел на библиотеката съвместно с Информационен център Европа Директно – Смолян бе проведен образователен урок за Европейския съюз с ученици от втори клас на СОУ „Отец Паисий” по повод 9 май – Деня на Европа.

Инициативата бе открита с химна на България и Европа. Надежда Митева ръководител на центъра разказа пред учениците легендата за създаването на Европейския съюз, как и кога се обединяват държавите и какви са ценностите на съюза. С помощта на мултимедийна игра „Пътешествие в Европа” децата посетиха няколко европейски страни научиха техните национални символи и културни забележителности, както и най-популярните детски автори и литературни герои. Малчуганите имаха възможност да разгледат 28- те европейските знамена на държавите – членки.

Всички заедно отговаряха на въпроси за Европейския съюз, а за награда участниците получиха интересни книжки от екипът на Европа Директно – Смолян. В Детски отдел бе подредена витрина по темата, от която учениците имаха възможност да заемат книги за дома.

Вирни се горе