Областният управител се срещна с посланика на Република Южна Корея Шин Менгхо

Областният управител се срещна с посланика на Република Южна Корея Шин Менгхо

Областният управител инж. Димитър Кръстанов се срещна днес с извънредния и пълномощен посланик на Република Южна Корея в България, Негово Превъзходителство Шин Менгхо. Губернатора посрещна госта в своя кабинет, където в знак на уважение му подари сувенири и рекламни материали с информация и снимки за населените места на територията на областта. Н.Пр. Шин Менгхо информира, че това е първата му визита в Смолян. Той изтъкна, че след встъпването си в длъжност е получил много добър атестат за града, като привлекателна и интересна дестинация. Двамата обсъдиха редица въпроси от взаимен интерес. На срещата подробно бе коментирана бизнес-средата на територията на областта и възможностите за взаимно сътрудничество.

Инж.Кръстанов очерта няколко приоритета за региона на Смолян – развитието на високопланинския туризъм и ски спортовете, подобряване на пътните връзки с Гърция, възраждането на рудодобива и индустрията като цяло.

Корейският посланик прояви интерес към Областната стратегия за развитие и в частност към развитието на селскостопанския сектор. В края на срещата Негово Превъзходителство горещо благодари на областния управител за ползотворния диалог и отправи покана за среща в столицата. Посланикът на Република Корея ясно заяви намерението си да насочва към регион Смолян всяка една корейска компания, която би искала да инвестира в България.

Вирни се горе