Областният управител посрещна двамата медалисти от „Спешъл Олимпикс” 2014

Областният управител посрещна двамата медалисти от „Спешъл Олимпикс” 2014

Областният управител инж. Димитър Кръстанов се срещна днес в Областна администрация с двамата медалисти от Европейските летни игри „Спешъл Олимпикс” – 2014 г. – Димитър Соколов и Вероника Демирева, заедно с техните треньори Александър Димитров и Мая Костова, директора на Ресурсен център-Смолян Мария Семерджиева и двама от ресурсните учители, оказали подкрепа в подготовката на децата.

Срещата се състоя по покана на областния управител, който лично връчи на двамата млади спортисти поздравителни адреси и спортни раници по повод тяхното достойно представяне в Европейските летни игри в Антверпен, Белгия. Инж. Кръстанов най-сърдечно ги поздрави за изключителното им постижение в първото за тях голямо международно състезание. Той заяви подкрепата си към всички деца в стремежа им да показват, че могат да постигат високи резултати. „Благодаря, че ни донесохте толкова радост. Горд и признателен съм за труда, който сте положили!” допълни още инж. Кръстанов. Областният управител изрази благодарност към треньорите, ръководството и всички ресурсни учители от Ресурсен център-Смолян за предоставените възможности и подкрепа.

Припомняме, че от 16-членната българска делегация Димитър Соколов завоюва първо място по бадминтон при мъжете, а бронз при жените взе Вероника Демирева. В последния ден от игрите отборът на Александър Димитров завоюва и злато при смесените двойки. Възпитаниците на Ресурсния център в Смолян са твърдо решени да продължат със спортните си занимания и вече се правят постъпки за кандидатстване за следващите Световни летни игри на „Спешъл Олимпикс” Лос Анджелис’2015.

Вирни се горе