Областният управител на Смолян участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР

Областният управител на Смолян участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР

Регионалният съвет за развитие на Южен централен район заседава в Хасково под председателството на областния управител на Хасково Станислав Дечев. В работата на съвета участваха и представители на Световната банка, на които е възложено от страна на МРРБ да изготвят и предложат концепция за подходи в регионалната политика.

Областният управител на Смолян Недялко Славов докладва пред заседаващите за напредъка по основния приоритет на област Смолян – отварянето на граничния пункт Рудозем- Ксанти. Това ще бъде шестият пункт между България и Гърция. Този проект се финансира по ТГС България – Гърция и според прогнозата ще бъде завършен през май 2020 година, когато е предвидено завършване на дейностите на гръцкия партньор. От българска страна предвидените дейности вече се изпълняват, що се касае за строителство и рехабилитация на пътните отсечки към граничния пункт.

В ход са процедурите по изпълнение на още едно важно за ЮЦР решение, а именно изграждането на трета лента на трасето Смолян-Асеновград, което е друг важен приоритет за региона.

Областният управител подчерта на срещата и за изпълнения ангажимент към НАО „Рожен“, поет от РСР. Ако има безупречно изпълнено решение, то това е решението за финансирането и инвестициите в Националната астрономическа обсерватория, отбеляза Славов.

Вирни се горе