Областният щаб при бедствия и аварии предприе спешни действия за възстановяване на водоподаването в Станевска махала

Областният щаб при бедствия и аварии предприе спешни действия за възстановяване на водоподаването в Станевска махала

Част от Областния щаб при бедствия и аварии беше свикан на спешно заседание по молба на директора на ВиК ЕООД Смолян. Участваха заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков, заместник-кметът на община Смолян инж.Мариана Цекова, директорът на РДПБЗН-Смолян – комисар Симеон Цървуланов, от ВиК Дружеството – управителят инж.Мариян Николов, зам.-управителят инж.Костадин Тотев и гл.инж.Николай Сираков, Галина Паунова от РЗИ-Смолян.

Поводът за срещата е възникналият проблем с водоподаването към Станевска махала в Смолян, поради изчерпване на запасите. Управителят на ВиК ЕООД представи в детайли какъв е проблема, за който участниците търсиха решение в най-кратки срокове. Предприеха се действия, които да възстановят в рамките на днешния и утрешния ден водоподаването към абонатите в горната част на Станевска махала, които от три дни са без течаща вода в домовете си.

Представителите от ВиК Дружеството отчетоха, че въпросът с водоподаването за територията на цяла Смолянска област се обостря в следствие на климатичните изменения. Търсенето на дългосрочни решения на проблема беше поставено като приоритетно от участниците в заседанието.

Вирни се горе