Областният: Да проявим съпричастност към глобалните екологични проблеми и изгасим осветлението за един час на 29 март

Областният: Да проявим съпричастност към глобалните екологични проблеми и изгасим осветлението за един час на 29 март

„Присъединяването към инициативата „Часът на Земята” е проява на солидарност и съпричастност към глобалните екологични проблеми. Те изискват обединяване на всички институции и ангажираност на хората за постигане на една обща отговорност пред бъдещите поколения”. С тези думи областният управител инж. Димитър Кръстанов изразява своята и на ръководената от него институция подкрепа към глобалната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Шестото поредно издание е насрочено за 29 март 2014 г.

За времето от 20.30 до 21.30 часа ще бъде напълно изгасено осветлението на сградата на Областна администрация, с изключение на най-важните системи от оптичната мрежа на държавната администрация. Служители на Областната управа също ще подкрепят инициативата, като изгасят в определения час осветлението в домовете си.

Областният управител призовава граждани, фирми и всички териториално представени държавни структури от област Смолян да изразят своята съпричастност, като изключат осветителни тела и електроуреди за един час на 29 март 2014 г.

„Часът на земята” е една от най-мащабните акции на Световния фонд за дива природа, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. 103 общини и градове се включиха в инициативата миналата година у нас. Тя се състои в България от 2009 г.

Вирни се горе