Областен информационен център и Служба за съвети в земеделието с обща информационна кампания

Областен информационен център и Служба за съвети в земеделието с обща информационна кампания

Областен информационен център – Смолян проведе среща днес с представители на местни и регионални медии, както и заинтересовани лица.

По време на срещата бяха представени отворените за кандидатстване процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. – „Открий ме“, „Родители в заетост“ и „Специфични обучения“, както и предстоящите процедури до края на 2017 г.

Поради големия интерес от страна на жителите на област Смолян към „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020 г. /ПРСР/, Областен информационен център – Смолян /ОИЦ/ и Национална служба за съвети в земеделието – Смолян /НССЗ/ ще проведат съвместна информационна кампания в периода от 23.10.2017 г. до 27.10.2017 г..

По време на Кампанията ще бъдат посетени девет общини от Областта, в които ще бъдат представени актуалните и предстоящи възможности за европейско финансиране. Акцент ще бъде поставен и на предстоящите до края на 2017 г. мерки по „Програма за развитие на селските райони“ 2014 – 2020 г. – мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“, по която НССЗ ще изготвят безплатно бизнес планове, както и мерките – 8.3 „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“, 8.4 „Възстановяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ и 8.6 „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти“. Четирите мерки по ПРСР 2014-2020 г. се прилагат на територията на цялата страна.

В рамките на предстоящата информационна кампания, жителите на общините от Областта, ще могат да получат отговори на своите въпроси, да разберат как да реализират идеите си със средства от Европейския съюз и да научат повече относно процеса на кандидатстване и изискванията към тях като бъдещи бенефициенти.

Вирни се горе