Обилни снеговалежи се очакват тази вечер и утре в Смолян и региона

Обилни снеговалежи се очакват тази вечер и утре в Смолян и региона

Обилни снеговалежи се очакват тази вечер в Смолян и региона. В пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” е получено предупреждение за валежи от мокър сняг, като прогнозната снежна покривка за Смолян, Чепеларе и Мадан е между 40 и 60см. Според синоптичната прогноза, тази вечер около 17.00 часа ще завали сняг, като ще вали интензивно до събота сутрин. Въпреки, че валежите след това ще отслабват сняг ще превалява през целия ден в събота и нощта срещу неделя, съобщиха от пресцентъра на Титан.

Във високите части на планините се очаква новата снежна покривка да достигне до 80 см. Паралелно с това температурите ще паднат до минус 4, минус 5 градуса, което ще създаде предпоставки за усложняване на пътната обстановка в региона.

Заради очакваните обилни валежи, пътноподдържащата фирма е в пълна готовност. Отменени са всички почивки на служителите за събота и неделя. Предварително са смесени пясък и сол за опесъчаване на пътната мрежа.

С представители на община Смолян са уточнени приоритетните участъци за почистване, както и общи планове за действие при тежки условия. От „Титан” призовават водачите да не използват автомобилите си при усложняване на пътната обстановка, както и да не се паркира в тесните улици или в подходите към тях. Въздържайте се от пътуване във високата част на планината, тъй като има опасност от временно затваряне на пътища, посочиха още от фирмата.

В Смолянско пътните настилки са мокри, вследствие на падналите дъждове през вчерашния ден. В региона е повишена опасността от падащи камъни. Въведени са ограничения за движение по пътя Смолян- Мугла, където всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета след Затворническото общежитие.

Вирни се горе