НУФИ "Широка лъка" получава дарение от озвучителна техника за 10 хил. лв.

НУФИ "Широка лъка" получава дарение от озвучителна техника за 10 хил. лв.

Озвучителна техника за 10 000 лв. ще получи НУФИ “Широка лъка”. Тя е дарение от фондация “Майка България” на Стефан Шарлопов. През следващата седмица лично г-н Шарлопов ще дойде да ни връчи дарението, обяви директорката Стоянка Тенова. Част от парите са събрани по време на благотворителния концерт, който възпитаниците на училището изнесоха в края на миналата година в София.

Вече треди месец училището се опитва да събере и дарения, за да закупи нови носии. Носиите са необходими на учениците в профила “Български танци”. Почти всичките носии училището са от създаването му, отпреди 40 години. “Имаме само едни нови – пирински носии, които купихме с дарения от 5000 лв. преди няколко години от Ротари клуб “Витоша”. Не можем обаче да играем само с тях, сега искахме да купим добруджански носии – 14 женски и 8 мъжки. За целта са необходими около 5 000 лв., тъй като една носия струва към 250 лв.”, казва Тенова. Училището е на делегиран бюджет и приоритет е издръжката му, за допълнителни разходи пари няма, обяснява Тенова. В профила “Български танци” разкрит преди 10 години в момента учат 30 деца от 14 области в страната.

НУФИ по традиция ще се включи в тържествата, посветени на националния празник 3-и март в Широка лъка. На втори март възпитаниците му ще участват заедно с децата от ОУ “Н.Й. Вапцаров” в рецитал по случай Освобождението на България. Големият концерт е на 3-и март вечерта в залата на НУФИ. Възпитаниците на училището ще покажат най-новата си продукция, обяви още Тенова. Тази година училището ще отбележи 40-годишен юбилей.

Вирни се горе