НУФИ "Широка лъка" изпрати своите абитуриенти

НУФИ "Широка лъка" изпрати своите абитуриенти

Днес 16 май, както всяка година ,в своята 45-годишна история,Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ изпрати своите абитуриенти.На вълнуваща церемония, в присъствието на учители,родители и гости, поредният випуск ученици си взеха довиждане с родното училище.Бялата пътека, по която преди пет години преминаха, за да прекрачат прага на училището , сега ги поведе по пътя на живота.

На тържеството завършващите се сбогуваха със Знамето на училището и Ключа на знанието като ги предадоха на учениците от 11 клас . Директорът г-жа Стоянка Тенова ги поздрави, пожела им да следват мечтите си и да бъдат горди българи.“Да, ние сме част от голямото европейско семейство, но вие – възпитаниците на НУФИ“Широка лъка“ сте гръбнакът на националната ни култура“-каза още в словото си тя.

Усмивки ,но и сълзи, щастие, но и малко тъга, различни емоции се редуваха днес сред всички ученици в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“.И както повелява българската традиция, празникът завърши с веселие и хора.

Вирни се горе