НУФИ „Широка лъка” изпрати абитуриентите от 39-ти випуск

 НУФИ „Широка лъка” изпрати абитуриентите от 39-ти випуск

Зрелостниците, които завършват през 2013 г. НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА”, са в основата на успешната художествено – творческа дейност на училището през учебната 2012/2013 г. Това са участниците в художествените състави , които осъществиха много записи, изнесоха концертите при двукратното гостуване в Брюксел, участваха в откриването на Майските културни тържества в Смолян. Това са учениците, които не слязоха от сцената в залата на НУФИ „Широка лъка” по време на многото концерти, които осъществява училището.

След успешното си участие само преди 3 дни в спектакъла „Аз съм Пирин, мила ми Земьо” в зала 1 на НДК , зрелостниците от 39 випуск на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” бяха изпратени по „Бялата пътека” , за да преминат от училищната скамейка към реалността на живота. По същата „Бяла пътека” те преминаха преди 5 години, когато за пръв път прекрачиха прага на училището. Това са традиционни ритуали, които се спазват в НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” от години. Абитуриентите получиха последни напътствия и пожелания от класния си ръководител госпожа Гинка Щерева и от Директора на училището госпожа Стоянка Тенова. Те им пожелаха здраве, успешна реализация и световни сцени, на които да изявяват своя талант и да разкриват красотата и обаянието на българския музикален и танцов фолклор.

След предаването на символите на училището – ключът на знанието и знамето на училището – от XII на XI клас, се изви кръшно хоро, което се поведе от зрелостниците от специалност „Български танци”, разказа директорката на училището Стоянка Тенова.

Вратите на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” , на този храм на изкуството и творчеството, са широко отворени за новото попълнение, за новите таланти, които ще продължат традицията за съхраняване и популяризиране на българския музикален и танцов фолклор. На 12 юни 2013г. започва подаването на документи за кандидатстване на учениците, завършили седми клас и желаещи да бъдат част от голямото семейство на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА”.

Вирни се горе