Новата седмица започва със слънце и с високи температури, очаква се захлаждане и дъжд

Новата седмица започва със слънце и с високи температури, очаква се захлаждане и дъжд

Новата седмица започва със слънце и с високи температури. През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, с временни увеличения на облачността над северните райони, където на изолирани места ще превали. Утре отново ще бъде предимно слънчево, след обяд – горещо, обявен е жълт код в почти цялата страна. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от НИМХ.

Ще духа слаб южен вятър над планинските райони. Вечерта и в Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен южен, по най-високите върхове – западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20°.

Във вторник в Източна България ще се задържи слънчево и горещо. В Западна денят също ще започне със слънце, но около и след обяд от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, възможни са и градушки.

През нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух. В сряда и четвъртък на повече места, вече из цялата страна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Захлаждането ще продължи.

Вирни се горе