Носете Левски в сърцето си, призова младите хора Мелемов

Носете Левски в сърцето си, призова младите хора Мелемов

Щастлив съм, че като кмет на община Смолян за поредна година мога да дам старт на състезанието „Лъвски скок”. Щастлив съм, че то се превърна в традиция, за което благодаря на всички участващи в организацията, каза кметът Николай Мелемов. Той се обърна към младите хора да носят Левски в сърцата си и в трудни моменти да се сещат за него. Състезанието е добрият начин да се отдаде почит към Апостола на свободата и това, което ни е завещал – честност, сила и воля, посочи градоначалникът и пожела успех на състезателите.

За четвърта поредна година Смолян е домакин на регионалното ученическо състезание „Лъвски скок”, което се провежда в Спортната зала. Преди откриването му звуча химна на България, а след него и гайдарите на Георги Илчев. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 141 години от гибелта на Апостола на свободата. В оригиналната надпревара се включиха 92 участници от общо 9 училища и едно ученическо общежитие.

В състезанието „Лъвски скок” учениците са разпределени в четири възрастови групи, I-ва и II-ра включват по четирима състезатели III-IV клас и V-VIII клас от всяко училище, а в III и IV група участват по 6 състезатели, съответно IX-X клас и XI-XII клас. Според регламента на състезанието учениците от I-ва и II-ра възрастова група участват в дисциплините „Скок на дължина от място” и „Щафета с преодоляване на препятствия”, а за III-та и IV-та възрастова група са дисциплините „Троен скок” и щафета „Совалково бягане” с преодоляване на препятствия. Училището, събрало най-много точки от двете дисциплини в съответната възрастова група, ще спечели купата „Лъвски скок”.

Ще има и индивидуални награди и медали за всички участници.Организатори на състезанието са община Смолян, РИО – Смолян, ПМГ „Васил Левски” и Общински комитет „Васил Левски”.

Вирни се горе