Необходимо е актуализиране на републиканската транспортна схема в Смолянско

Необходимо е актуализиране на републиканската транспортна схема в Смолянско

„Процесите, които в момента наблюдаваме, ще се задълбочават. Битката за пътници между фирмите превозвачи ще става все по-осезаема, което се дължи на редица фактори. Но нека да насочим усилията си за създаване на едни нормални условия за всички превозвачи, и вече на самия пазар те да поставят нещата на конкурентна основа – качество на обслужване, добри автобуси и всичко останало, което може да даде предимство на определена фирма, която да бъде предпочитана от пътниците.”, каза заместник-областният управител Андриян Петров по време на заседание на Комисията за обсъждане на предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми. „Важното е ние да осигурим равнопоставеност за превозвачите в реализацията на тяхната дейност, каквата е и волята на областния управител.”, подчерта той.

Заседанието днес се проведе във връзка с изпълнение на правомощията на областния управител по чл. 11 от Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси. По време на срещата заместник-областният управител Андриян Петров, експерти от Областна администрация Смолян, представители на общините, на ОПУ-Смолян, ОО „АА” – Смолян, на националното сдружение на автобусните превозвачи в България и управителят на Сдружението на автобусните превозвачи в област Смолян обсъдиха предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми.

Беше представена информация за възлагането на превози по маршрутни разписания на автобусни линии. Обсъдиха се въпроси, свързани с необходимостта от актуализиране на републиканската транспортна схема.

Взе се единодушно решение членовете на комисията да разгледат подробно маркираните конфликтни точки и за следващото заседание да се дадат аргументирани предложения, на базата на които да се търсят правилните решения, удовлетворяващи всички страни.

Вирни се горе