Николай Мелемов: Общината е отворена за идеите на хората с увреждания, за да се чувстват пълноценни наши съграждани

Николай Мелемов: Общината е отворена за идеите на хората с увреждания, за да се чувстват пълноценни наши съграждани

Кметът Николай Мелемов поздрави хората с увреждания по повод 3 декември, когато се отбелязва международния им ден. От сърце ви пожелавам здраве и достоен живот и много сили, за да посрещате трудните моменти, които животът ви поднася, каза градоначалникът на тържеството, на което присъстваха 220 души.

Радвам се, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя, защото сме си сътрудничили успешно и преди, подчерта още Мелемов. Той заяви, че Общината е отворена за идеите на хората с увреждания, защото успешното им решаване може да се реализира единствено в сътрудничество между институциите, а целта е те да се чувстват пълноценни наши съграждани. Кметът им пожела още да са живи и здрави и да имат много поводи за празници, съобщиха от пресцентъра на общината.

Председателят на регионалната структура на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева благодари на Мелемов и община Смолян за отпуснатите средства, благодарение на които е организирано тържеството. Тя посочи, че хората в неравностойно положение в общината са 800.

Тържеството на инвалидите уважиха и депутатите д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов. Те им подариха микровълнова печка, от която имат нужда за офиса им. Стараем се да ви подкрепяме, защото вие имате право на достоен начин на живот. Вашата организация е една от водещите в страната и ви уверявам, че винаги ще получавате нашата подкрепа и съдействие, подчерта д-р Дариткова. Ние като държава сме длъжници на хората с увреждания. Обществото е категорично, че се нуждаете от условия, в които да се адаптирате и интегрирате, обяви и депутатът Славов. Готови сме за постоянно сътрудничество, каквото сме имали и досега, допълни народният представител. Той пожела на хората с увреждания дълголетие, кураж и воля, за да се справят с предизвикателствата на времето.

Вирни се горе