Николай Мелемов изпрати цветя и подаръци на Георги Казалиев по повод неговата 85-годишнина

Николай Мелемов изпрати цветя и подаръци на Георги Казалиев по повод неговата 85-годишнина

Поздравителен адрес, подаръци и торта изпрати кметът на Община Смолян Николай Мелемов на видния смолянски общественик, учен, краевед Георги Казалиев по случай неговата 85-годишнина. Приветствието от градоначалника бе отнесено в дома на рожденика от Валентина Василева – директор „Обществени дейности и заетост” и Мария Бебелекова – гл. експерт „Култура”.

Казалиев посрещна радушно гостите си и се трогна от оказаното му внимание. „Като един от бележитите граждани на Смолян, Вашето име е уважавано, а преподавателската, обществената и научно-изследователската Ви дейност по достойнство са оценени от родопчани, от Вашите ученици и съвременници.”, се казва в поздравителния адрес.

„Знае се, че Вие сте основателят на Дружеството на Младежки червен кръст в Смолян, на първото Астрономическо дружество в България, на първия Екологичен клуб в страната ни. Не се забравя и приносът Ви като общински съветник и съдебен заседател. Като ярка и оригинална личност с изключителна ерудиция, Вие сте запомнен навсякъде, където сте вложил своя труд и интелектуален потенциал. Затова днес се радвате на заслужен авторитет, признание и уважение на всички нива в обществения ни живот. Приемете искрените ми пожелания за сили и спокойни дни, в които да завършите краеведческата и родоизследователската си работа. Тя вече е извоювала безспорен авторитет и заслужено уважение, защото съхранява паметта на града ни за поколенията”, подчертава още в поздравлението Мелемов.

Уважаваният ни съгражданин посреща гости до късно вечерта. В неговия дом се събра цялото му семейство, за да отпразнува рождения му ден. Непрекъснато звънеше и телефонът, а Казалиев приемаше поздравления дори и от свои бивши студенти, които, оказа се, не бяха го забравили. Поздравления пристигнаха от читалища, училища, филиала на ПУ и други. Самият Георги Казалиев сподели, че всеки ден около него има много хора, които се интересуват от дейността му. „В продължение на 4 месеца при мен идваха японци, китайци, египтяни, французи, които се интересуват от особеностите на нашия край”, разказа рожденикът.

Вирни се горе