Немска езикова диплома ще дава ГПЧЕ Смолян на своите възпитаници

Немска езикова диплома ще дава ГПЧЕ Смолян на своите възпитаници

Немска езикова диплома – ниво 1 ще дава Езиковата гимназия „Иван Вазов” град Смолян след 10 клас на своите възпитаници изучаващи немски език като първи чужд език. Това съобщи за Smolyannews.com директорът на учебното заведение Румяна Харадинова.

На проведената информационна среща за DSD I (Немска езикова диплома – ниво 1) проведена в град София, в Консултантския отдел по немски език на централната служба за обучение в чужбина взеха участие г-н Каснер, координатор за немски език в България към посолството на ФРГ в София, г-н Матиас Денер – културен аташе към Посолството и г-жа Анна Арсениева – главен експерт по немски език към МОН, директорите на 9 поканени училища, между които ГПЧЕ „Иван Вазов”, и учители по немски език в тях. Централизираният изпит за Немска езикова диплома – ниво 1 се провежда само в утвърдени DSD училища с хорариум от 600 до 800 часа и достатъчен брой квалифицирани учители. Изпити се провеждат в повече от 65 страни с около 56 500 участници годишно. Г-н Каснер изтъкна голямото значение на сертификата „Немската езикова диплома- ниво 1” за бъдещото развитие на младежите: това е официален немски документ за владеене на езика с директен достъп до висши учебни заведения и съответства на ниво В1 от Общата европейска езикова рамка; дава предимство при кандидатстване за следване в Германия; дава предимство при кандидатстване за стипендия или работа; повишава имиджа на училището.

През месец юни г-н Каснер ще посети ГПЧЕ „Иван Вазов ” за уточняване на подробностите за подготовката на изпитите за немската диплома.

Вирни се горе