Недялко Славов: „Важно е да търсим пътя към успеха и днес, да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват!”

Недялко Славов: „Важно е да търсим пътя към успеха и днес, да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват!”

Областният управител Недялко Славов беше официален гост на честванията по случай 103-годишнината от Освобождението на Родопите и Празника на община Смолян.

„Освобождението дава силен тласък за развитието на Родопите. Родопчани, известни с непокорния си дух, вече дават път на своето трудолюбие за съграждането и развитието на родния си край.”, отбеляза областният управител значимостта на делото, което почитаме с настоящите чествания.

„Уроците от миналото показват, че сме успявали тогава, когато сме били не само свободни, но и обединени в името на национални идеали. Важно е да търсим пътя към успеха и днес, да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. Да покажем, че проблемите, които ни разделят са много по-незначителни от големите ни общи цели. Вярвам, че днес, 103 години по-късно, можем да намерим онова, което ни обединява и с общи усилия заедно да вървим напред, трудейки се упорито за развитието на този прекрасен град, подобно на нашите предци.”, каза още Славов на тържествената проверка-заря, посветена на 103 години от Освобождението на Родопите. Той благодари на всички присъстващи, че са се включили в честванията. „Този ден е светла дата в историята на Родопите. Тази дата събира в едно, както вековното ни страдание, така и силата на българския дух и героизъм.”, добави областният управител. „Не се колебайте да давате своя принос за обществени каузи, не щадете сили за прогреса на нашия град и регион, така както са го правили и онези славни воини, които почитаме днес!”, прикани той и завърши словото си с думите: „Да пребъде Смолян, да живее България!”

По-рано, на 21 октомври, областният управител Недялко Славов се поклони пред Паметника-костница на връх Средногорец и Паметника на полк. Владимир Серафимов в гр.Смолян. Бяха поднесени венци от негово име.

Вирни се горе