Недялко Славов: „Търсете собствения си успешен път към знанието, използвайте знанието, за да постигаме успеха си като общество!”

Недялко Славов: „Търсете собствения си успешен път към знанието, използвайте знанието, за да постигаме успеха си като общество!”

Областният управител Недялко Славов откри новата учебна 2017-2018 година в ОУ „Васил Левски” гр. Златоград. „Емоциите на този празник са силни и не съм способен да ги побера в eдно слово. Но бих искал трепетът на първия учебен ден да ни съпътства дълго, да прави живота ни усмихнат и празничен.

Славов се обърна към най-малките с думите: „Скъпи първокласници, вашият първи учебен ден е едно вълнуващо начало. В училище не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и много полезно. Един човек, който днес ще ви подаде ръка и ще ви въведе в училището ще остане завинаги в сърцата ви – Вашият първи учител. Доверете му се, той знае посоката и умело ще ви води по пътя на познанието, ще ви подкрепя, когато се чувствате несигурни и ще Ви окуражава, когато е нужно.

Скъпи ученици, задачата на училището е да ви подготви за вашето успешно бъдеще. Ако искате да сте успешни – правете нещата, които обичате. Открийте таланта си и го развивайте, но бъдете дисциплинирани. Забравете срамежливостта и съмнението в себе си. Бъдете смели, не се страхувайте. Не трябва да се страхувате че ще сгрешите – човешко е. Обичайте родния си град, родина, родното училище!”

Областният управител отправи към учителите пожелания за много сила и енергия, с които да създават и пазят богатството на това учебно заведение – неговите ученици. „Нека всеки ден имате поводи за гордост и с усмивка да казвате „аз съм техният учител””.

Славов призова родителите да помагат и поощряват децата си, да създадат усещането у тях, че знанието е ценност. „Бъдете техния пример и отношение към знанието, бъдете техния пример за отговорност и справедливост.”

В заключение той се обърна към всички: „Имате честта да се учите в училище, носещо името на един от великите българи – Васил Левски. Човекът, който търсеше общите усилия за постигането на заветната цел тогава – свободата на България. Затова нека знаем, че освен собствения успех, не по-малко важно е и общият успех на всички българи – да просперираме, да живеем достойно като добри хора заедно. Имаме нужда да постигаме нещо заедно, че сме нация, която не е забравила завета на първоучителите и думите на Апостола на свободата, който ни завеща „да бъдем равни на другите европейски народи“ и да изградим своята „чиста и свята република”. Затова моето най-важно послание днес е следното – търсете собствения си успешен път към знанието, използвайте знанието, за да постигаме успеха си като общество!”, след което Славов пожела на всички на добър час.

Заместник-областните управители Владимир Гърбелов и Андриян Петров откриха новата учебна година в Езикова гимназия „Иван Вазов” и Профилирана Природо-математическа гимназия „Васил Левски” в гр.Смолян. Те приветстваха учителите, учениците и родителите от името на областния управител и от свое име, пожелаха здраве и успехи на всички, усърдие и любознателност на учениците.

Вирни се горе