Недялко Славов: „Получихме необходимите документи за граничния пункт при Рудозем и можем да обявим поръчката за строителство”

Недялко Славов: „Получихме необходимите документи за граничния пункт при Рудозем и можем да обявим поръчката за строителство”

Тържествено беше открита новата сграда на Южноцентрално държавно предприятие – гр.Смолян. Официални лица на церемонията бяха министъра на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-министъра доц.Георги Костов, инж.Ботьо Арабаджиев – директор на ЮЦДП-Смолян, областният управител на област Смолян Недялко Славов, заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков, кметът на община Смолян Николай Мелемов, заместник-кметът Марин Захариев, старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР-Смолян. Присъстваха директори и служители на горските стопанства в региона, директори на държавни институции и ведомства, представители на медиите, граждани.

Областният управител поздрави министър Танева, заместник-министър Костов, инж.Арабаджиев и всички служители на ЮЦДП-Смолян с новата сграда, като отбеляза, че предприятието се е утвърдило през последните години като един от най-сериозните икономически субекти в областта. „Въпреки критиките при създаването си, предприятията изключително бързо показаха, че по-добре, по-организирано, по-ефективно управляват горите. За това говорят, както финансовите резултати, така и направените инвестиции, не само в сгради, но и в допълнителна техника. Но е важно да подчертаем волята на правителството горите да се управляват ефективно, балансирано и екологично съобразно. Искам тук пред министър Танева да ви благодаря за доброто сътрудничество, което има между нас на местно ниво, за това, че и в критични ситуации и в хубави моменти ние сме заедно, и да ви пожелая много нови постижения и успехи вече в новата сграда.”, след което Славов пожела „На добър час!” и в допълнение отбеляза: „Встрани от темата, имам и една много хубава новина, която ми се иска да споделя и да благодаря на министъра на земеделието и храните г-жа Десислава Танева и на Изпълнителна агенция по горите за това, че днес ние получихме необходимите документи за промяна на предназначението на площадка за граничния пункт при Рудозем. Това на практика ни отваря възможността да придобием земята в най-кратки срокове и е последното препятствие, за да обявим поръчката за строителство на пункта.”

След изказванията на официалните лица, беше отслужен водосвет и прерязана лентата, с което сградата официално беше открита и разгледана от гостите на церемонията.

Вирни се горе