Недялко Славов подкрепи участниците от област Смолян в Международното изложение „Културен туризъм”

Недялко Славов подкрепи участниците от област Смолян в Международното изложение „Културен туризъм”

Областният управител Недялко Славов подкрепи участниците от област Смолян в Международното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново, което беше открито днес от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета Даниел Панов.

Международното изложение „Културен туризъм” се провежда за 13-а поредна година. Това е единствената на Балканите специализирана туристическа борса, в която участват над 70 изложители от цял свят. Чуждестранните гости на изложението са от Виетнам, ЮАР, Индонезия, Азербайджан, Унгария, Франция, Русия, Румъния, Малта и Турция. На своите щандове те представят културно-историческото наследство на своите градове и държави, както и атрактивни дестинации. В изложението участват 50 общини от България, сред които представителите от област Смолян – общините Смолян, Чепеларе и Златоград.

„Туризмът е водещ отрасъл за региона ни. Разчитаме бумът на туристи в областта да продължи и това да се дължи на културни събития и на обекти от културно-историческото ни наследство. Затова рекламата е важна и това изложение е прекрасна възможност за популяризиране на туристическите атракции в област Смолян.”, отбеляза областният управител Недялко Славов.

Вирни се горе