Не отпада таксата за възстановяване на тока при прекъсване заради и неплатена в срок сметка

Не отпада таксата за възстановяване на тока при прекъсване заради и неплатена в срок сметка

С цел коректно интерпретиране на решение №125 на Върховния касационен съд за отпаднали клаузи от Общите условия на снабдителното дружество EVN България Електроснабдяване, е важно да се знае, че клиентите както и досега ще продължат да заплащат цена за възстановяване при прекъсване на снабдяването поради неплатена в срок от тях енергия, съобщиха от дружеството.

Това е така по силата на действащия чл. 62, ал.1 от Общите условия на мрежовото дружество EVN България Електроразпределение, което извършва действия по електросъоръженията и което реализира въпросните разходи за транспорт, техника, труд, материали и др. Цената за възстановяване винаги се е заплащала от клиентите към мрежовото дружество, а не към снабдителното дружество. В този смисъл отпадането на чл.34 ал.1 от ОУ на EVN България Електроснабдяване не променя необходимостта от компенсиране на разходите за преустановяване и възстановяване на захранването, реализирани от мрежовото дружество EVN България Електроразпределение.

Както вече заяви на 10.08.2015 г., EVN България Електроснабдяване ще се съобрази с решението на съда и ще отстрани в указания срок действието на съответните клаузи, допълниха от енергийното дружество.

Вирни се горе