Национална служба за съвети в земеделието консултира и обучи над 5200 земеделски стопани

Национална служба за съвети в земеделието консултира и обучи над 5200 земеделски стопани

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) за първото шестмесечие на годината консултира и обучи над 5200 земеделски стопани в рамките на изнесени приемни и обучителни инициативи извън териториалните центрове във всяка една от 28-те области на страната.

Близо 3000 земеделски стопани са консултирани от НССЗ на проведените 608 изнесени приемни на службата. По време на тях всеки фермер получи на място актуална информация и съвети в областта на земеделието и селските райони, включително и за възможностите за финансиране по ПРСР 2014-2020 г., схемите за директни плащания и националните схеми за подпомагане.

На територията на цялата страна бяха проведени и общо 77 информационни дейности. Събитията се организират съвместно с научни институти и организации под формата на обучителни срещи и семинари, на които над 2250 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и възможностите за подпомагане по ПРСР.

Предстоящи съвместни информационни мероприятия и други събития на НССЗ може да намерите на интернет страницата на Службата в раздел „Обучения, информационни дейности и изнесени приемни“.

Вирни се горе