Първа копка на спортна площадка в Неделино

Първа копка на спортна площадка в Неделино

Първа копка на мултифункционална спортна площадка направиха днес в двора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Неделино, народният представител от ГЕРБ Недялко Славов и кметът Стоян Беширов. На събитието присъстваха председателят на ОбС Розалинка Пейчева, общинският ръководител на ГЕРБ Бисера Хаджиева, членове на партията и много местни жители. Очаква се изграждането на спортното съоръжение да приключи до месец, за да се ползва активно през летния период, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

Депутатът Недялко Славов благодари на кмета на общината и директорката на училището, които бързо и адекватно са придвижили необходимите документи по проекта. „Важен приоритет в работата на правителството е развитието на спорта. В рамките на три години се изградиха немалко спортни съоръжения. Това е поредната многофункционална площадка, която изграждаме в Родопите и съм сигурен, че използването й ще има благоприятен ефект, както за здравето на децата, така и за тяхното възпитание”, каза Славов.

Финансирането на спортното съоръжение е осигурено от Министерство на физическото възпитание и спорта и е в размер на 119 000 лв. Площадката ще бъде покрита с изкуствена трева, с размери 36/18 метра, с трибуни за 90 седящи места. С отпуснатите средства се предвижда да се изгради осветление и да се закупи професионална тенис маса.

Общинското ръководство на ГЕРБ- Неделино, изказа благодарности на вицепремиера Цветан Цветанов и депутата Недялко Славов, проявили активно съдействие за реализиране на спортното съоръжение в града, допълниха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Вирни се горе