НАП предлага услуга за видео жестов превод

НАП предлага услуга за видео жестов превод

НАП предлага услуга за видео жестов превод, чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с увреден слух.

НАП дава възможност на хората с увреден слух да подобрят комуникацията си със служителите в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод в момента на посещението им на гишето. С помощта на таблети се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. По този начин служителите на НАП могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация, съобщи Недялка Чавдарова от офиса на приходната агенция в Смолян.

Видео за новата услуга, може да бъде видяно в канала на приходната агенция в YouTube тук: https://www.youtube.com/watch?v=qQ9qFfa71h0

Вирни се горе