Национална инициатива ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!

 Национална инициатива ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!

Гражданско движение за национално единство и спасение (ДНЕС) призовава всички граждани, които желаят, да дойдат в изборните дни – 23 и 30 октомври с личните си автомобили и заедно, солидарно и доброволно да направим граждански жест – да помогнем на хората в неравностойно положение като ги придружим да стигнат безпрепятствено до избирателните секции, определени от ОИК. Добре дошъл е всеки, който прецени, че негов обществен дълг е да помогне на своите съграждани да упражнят конституционното си право да избират своите управници! Гражданите, които искат да се включат в инициативата и тези, които желаят да се възползват от помощ, могат да се обърнат към приемната на движението на адрес бул. България №6, ет. 3, стая 35 и на телефони 0876685637 и 0898362346. В изборните дни на посочения адрес и телефони доброволци ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на изборния процес. Те ще бъдат изпращани на Общинската избирателна комисия. Апелираме гражданите да не се страхуват и да ни се обаждат, ако са станали свидетели на такива нарушения. По този начин ще следим и дали кандидатите за кмет изпълняват поетите ангажименти чрез подписаното в началото на този месец Споразумение за политическа почтеност и толерантност. 248 кандидати за кмет от цялата страна поставиха подписа си под документа.

Защо го правим?! Защото е важно всеки от нас да гласува! Защото правото на глас е ключово! Защото решенията за бъдещето на България трябва да се вземат от нас, гражданите! Защото предизборната кампания е съпроводена от скандали и обществено напрежение в цялата страна. Защото тези избори са по-различни от всички предишни и поради факта, че сме все още в разгара на тежка икономическа криза, която засегна работните ни места, доходите, възможностите за живот, а често и за оцеляване. Младежите отново масово напускат родните си градове и търсят бъдещето си в столицата или в други страни.

Обаждания ще се приемат всеки ден от 8.00 до 18.00 часа, включително в изборните дни.

Ние се ангажираме в изборните дни, два пъти – около 12.00 и 17.00 ч, да ви информираме за хода на националната инициатива „ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!”

Ние, гражданите, сме длъжни да подадем ръка! А това Е по възможностите ни!

Да го направим!

Вирни се горе