Наградиха 50 служители на ОД МВР Смолян по повод празника на МВР, други 10 бяха повишени

Наградиха 50 служители на ОД МВР Смолян по повод празника на МВР,  други 10 бяха повишени

На 5-ти юли 2017 година се навършват 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

► Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, в ОД МВР – Смолян на 03.07.2017 г. се проведе открит турнир по стрелба с пистолет между осем отбора от по трима участника: служители от РУ от областта, 101 Алпийски батальон, Окръжна прокуратура и сектор „Охранителна полиция“ на ОД МВР Смолян. Класиралите се получиха специални грамоти, изработени от ОД МВР – Смолян, както и купи, осигурени от спортен клуб “166-Смолян”, при РУ-Смолян. Те бяха връчени от зам.-директора на ОД МВР – Смолян комисар Димитър Ежев на победителите, а на всички участници в турнира им пожела много здраве и успехи. Класиране за отборна стрелба:

I– РУ – Мадан

II– РД ГП – Смолян

III– РУ – Смолян

IV– РУ – Чепеларе

Класиране за индивидуална стрелба:

I– Георги Табаков – служител от РДГП – Смолян

II– Николай Иванов – служител от РДГП – Смолян

III– Динко Мустански – служител от РУ-Мадан

IV– Никола Кермедчиев – служител от РУ-Смолян

►На площада на стария център в областния град днес, 04.07.2017 г., бяха изложени технически и помощни средства, използвани в ежедневната работа от служителите от ОД МВР – Смолян, РДГП – Смолян и РД ПБЗН – Смолян и техните противопожарни автомобили, които предизвикаха много интерес и вълнение у малки и големи. Две четириноги помощници на МВР привлякоха вниманието на всички минувачи. Гранично полицейско куче, заедно със своя водач, се заиграваше с малчуганите, а друго полицейско куче на ОД МВР – Смолян, всяваше респект и недопускаше хора до себе си, въпреки това попадаше в кадъра на обективите на фотоапарати и телефони.

►Във всички Районни управления в област Смолян днес се проведе „Ден на отворените врати“. На гостите – посетители им бяха показвани патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

►Специален гост на празненството днес в сградата на ОД МВР – Смолян по случай професионалния празник на МВР беше директорът на полицейската дирекция в Ксанти Йоанис Караманлис. Той изказа огромното си желание за взаимодействие с полицаите от ОД МВР – Смолян, като им пожела много здраве, успехи и всичко най-хубаво. На празничната среща бяха поканени представители на медиите, местната власт и държавни структури от областта, както и народни представители. С присъствието си уважиха празника на МВР народните представители д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев и г-н Хайри Садъков, които изказаха своите приветствия и благопожелания към служителите на МВР.

►Наградени служители от ОДМВР Смолян в чест на празника на МВР 5-ти юли 2017 г. за проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си от началото на годината са:

50 служители на ОД МВР – Смолян са наградени с отличие “Писмена похвала” , от тях 20 от Директора на ОДМВР – Смолян, 16 са наградени от началници на РУ при ОД МВР Смолян и 14 – от началници на сектори и групи на ОД МВР Смолян;

Повишени в категория и длъжност от директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов от областта са 10 служители на дирекцията.

Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция (16.04.1879 г.).

С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи (дела) в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. С решение № 79 от 28 февруари 1992 г. на Министерския съвет 5 юли се обявява за професионален празник на служителите от Министерство на вътрешните работи. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

Вирни се горе