Над 90 мегавата спестиха клиентите на EVN по време на инициативата „Часът на Земята”

Над 90 мегавата спестиха клиентите на EVN по време на инициативата „Часът на Земята”

Намаление на потреблението на електрическа енергия с 91 мегавата в Югоизточна България отчете ЕVN България по време на международната инициатива „Часът на Земята”, която се проведе между 20:30 и 21:30 ч. на 31 март 2012 г., събота.

Според данните на дружеството, което се включи активно в инициативатаq чрез намаляване на фасадното осветление на своите административни сгради, в посочения час потреблението е било 1078 мегавата за цялата лицензионна територия на ЕVN България. Това е с 91 мегавата по-малко спрямо същия период една година по-рано, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Посочената разлика от 91 мегавата се равнява на потреблението за един час на повече от 300 домакинства със средностатистическа консумация. През 2011 г. спестеното количество електроенергия по време на инициативата беше 140 мегавата, а през 2010 г. бяха спестени 75 мегавата. Разликите в спестените количества електроенергия се обясняват с различните външни температури в трите години, които имат директно отражение върху нивата на потребление.

Вирни се горе