Над 42 млн. лева внесени в НАП-Смолян от данъци и осигуровки

Над 42 млн. лева внесени в  НАП-Смолян от данъци и осигуровки

Над 42 млн. лева са постъпили в НАП – Смолян от данъци и осигуровки през първите седем месеца на 2012 г. В сравнение със същия период на миналата година те са с близо 3 млн. лева повече.

Само от данъци в хазната са постъпили 18.2 млн. лева, което е с над 1 млн. лв. повече от миналогодишните постъпления. Над 9.2 млн. лева са постъпили от данъци на физическите лица, които бележат ръст от 8.67%. От корпоративен данък са постъпили близо 4 млн. лв., съобщи Недялка Чавдарова – инспектор по приходите в сектор “Услуги за клиенти” в офис – Смолян.

Фирмите, регистрирани по закона за данък върху добавената стойност, са внесли 4.5 млн. лв., което е с 314 000 лв. повече спрямо същия период на 2011 г.

За периода офис-Смолян е събрал над 23 млн. лева от осигурителни вноски, сочи още отчетът за изпълнението на приходите.

13.6 млн. лева са вноски за държавно обществено осигуряване, а над 7.2 млн. лв. са здравни вноски, направени към Националната здравноосигурителна каса, обясни още Чавдарова.

През летните отпуски много смолянчани работещи в чужбина, масово проверяват своя здравноосигурителен статус. Освен в офисите на НАП, това могат да направят и от информационният телефон 0700 18 700 след въвеждане на ЕГН на лицето или от страницата на НАП в интернет на: www.nap.bg. Системата генерира автоматично справка за месеците и годините, за които има данни за неплатени здравни осигуровки.

Вирни се горе