Над 2000 кубика вода измиха главните улици на Смолян, Чепеларе и Мадан

Над 2000 кубика вода измиха главните улици на Смолян, Чепеларе и Мадан

Продължават дейностите по пролетно почистване на Смолян, Чепеларе и Мадан. След близо месец работа са почистени около 60% от главните и второстепенни улици, като очакванията са до края на месец април работата в трите града и по-големите села на общините да бъдат почистени от пясък и растителни отпадъци, съобщиха от фирмата по чистота.

В Смолян днес се работи основно по улиците „Невястата”, „Хан Персиян” в Смолян, ул. „Гео Милев” в Устово и „Коста Аврамиков” в кв. Райково. Две водоноски мият областния град, а по една работят в Чепеларе и Мадан. В Чепеларе в момента се метат и мият улиците „Васил Гаджуров” и „Бор”. До момента са пометени и измити „Капитан Петко войвода”, „Беломорка”, „Мрамор” и „Васил Дечев”.

Извозеното количество пясък от трите града надминава 10 тона, а допълнителните отпадъци от пролетното почистване – над 5 тона. По улиците пък са излети над 2000 куб.м. вода.

От днес служителите по чистотата на фирма „Титан Клинър” са с нови опознавателни елеци. Освен по-добра видимост за шофьорите, работните облекла са с номера за по-добър контрол, както и с телефоните на фирмата, за да може граждани и институции да подават сигнали, ако са недоволни от работата на даден служител. В следващите дни в експлоатация ще бъде пусната и пета водоноска, която да мие улиците на Смолян.

След изкърпването на уличната мрежа ще се извърши още едно измиване. Със затопляне на времето се увеличават и набезите над съдовете за смет. Само за една нощ в района на Стария център са счупени два пластмасови „Бобъра”, като щетите са за 1000 лв. Изпочупени са и много от декоративните съдове за смет, разположени по пешеходните зони и около автобусните спирки, допълниха от Титан.

Вирни се горе