Над 200 младежи от пет общини на област Смолян участваха в образователен форум „Аз мога, значи и ти можеш“ в Горски парк „Амзово“

Над 200 младежи от пет общини на област Смолян участваха в образователен форум „Аз мога, значи и ти можеш“ в Горски парк „Амзово“

Над 200 младежи от пет общини на област Смолян, (Златоград, Девин, Доспат, Смолян и Чепеларе), приключиха участието си в Младежки спортно- образователен форум „Аз мога, значи и ти можеш“, който се проведе в Горски парк „Амзово“. Форумът е част от проект „Покажи ми, разбери ме, вдъхнови ме- една стратегия срещу агресията и зависимостите“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности и се изпълнява от Сдружение „Фън ин дъ маунтин“ в партньорство с РЗИ Смолян, съобщи ръководителят на проекта Станислава Николова.

В продължение на няколко дни младите хора под вещото ръководство на инструкторите от сдружение „Фън ин дъ маунтин“ и експертите от РЗИ Смолян, участваха в различни спортни предизвикателства, придобиваха начални умения по спортно и скално катерене, маунтийн байк, трекинг. Участваха в забавни спортни игри и турнир по пейнтбол, участваха в тренинги за справяне с агресията и зависимостите в близката им среда.

Като част от проекта, 75 от младежите от петте целеви общини са получили задачи да организират различни доброволчески събития, по родните си места, чиято цел е с личния си пример да привлекат своите връстници към здравословен и физически активен начин на живот, свободен от зависимости и насилие. Слогана на дейността е: „Заедно можем повече! Присъедини се и ти! Събитията вече се провеждат, като в Чепеларе младежите са организирали състезание за най- бързо катерене по виа ферата, под надслов „ Да се изкачим над зависимостите“; младежите в Златоград организират благотворителни турнири по баскетбол и футбол под надслов „Да спортуваме заедно за живота“, младежите от Смолян, Девин и Доспат също организират няколко различни спортни турнира, показвайки, че да си част от един отбор ти дава сила и ти вдъхва вяра в собствените сили и възможности. Проектът приключва на 30 септември тази година.

Вирни се горе