Над 19 хиляди клиенти обслужи НАП Смолян

Над 19 хиляди клиенти обслужи НАП Смолян

От началото на 2016 година в офиса на НАП в Смолян са обслужени над 19 000 клиента, а в последния месец на данъчната кампания – април са обслужени над 4 000 лица. По данни от системата на управление на опашките средното време за получаване на услугата е било 12 минути. Сред най-често използваните услуги са прием на данъчни и осигурителни декларации. 11 500 клиенти декларираха доходите си пред приходната агенция в Смолян. С близо 3 000 се е увеличил броя на декларациите подадени от физическите лица по електронен път спрямо предходната година, съобщи Недялка Чавдарова.

Втората най-често използвана услуга е изясняване на здравноосигурителен статус. От НАП Смолян напомнят, че гражданите могат да направят справка за здравноосигурителни си статус, както и да проверят периодите, за които им липсват здравноосигурителни вноски освен в офиса на Агенцията и чрез електронните услуги на НАП, достъпни в Интернет страницата – www.nap.bg.

Справка за здравния статус се извършва и автоматично с въвеждане на ЕГН на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Вирни се горе