Над 1700 физически лица от областта вече декларираха доходите си пред НАП

Над 1700 физически лица от областта вече декларираха доходите си пред НАП

От началото на годината в офиса на НАП в Смолян от началото на годината до края на февруари декларации за облагане на доходите на физическите лица са подали общо 1705 човека. Близо 40 от тях са получени в НАП чрез интернет, подписани с електронен подпис, съобщи пресаташето Недялка Чавдарова.

Декларациите за облагане на доходите на физически лица тази година се подават до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден. От НАП напомнят, че декларация за облагане на доходите през 2012 г. не подават тези граждани, които са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, като в същото време няма да ползват данъчни облекчения.

Годишните декларации за доходите могат да се подадат по интернет, подписани с електронен подпис, на място в офиса на НАП в цялата страна, по пощата, с обратна разписка и на място срещу входящ номер в някои пощенски станции, обясни още Чавдарова.

Оттам напомнят, че още информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg. Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор, избирайки информационния телефон на НАП 0700 18 700.

Вирни се горе