Над 100 тона отпадъци събраха смолянчани до обяд

Над 100 тона отпадъци събраха смолянчани до обяд

Над 100 тона отпадъци са депонирани до 14.00 часа на регионалното сметище за твърди битови отпадъци “Теклен дол”. Боклуците са събрани основно в Смолян в рамките на кампанията “Да изчистим България за един ден”. Паралелно с това много отпадъци са изхвърлени и разделно в специализираните за тази цел съдове. Извозването на събраната маса в различните квартали и главни пътища на община Смолян ще продължи и в следващите три дни.

Два самосвала с боклуци бяха натоварени само от главен път Смолян- Пампорово, където оброка направиха 100 служители на полицията и Областна администрация – Смолян. Освен представители на държавни и общински институции, училища и организация, акцията в Смолян подкрепиха и много жители.

Пет жени доброволно изчистиха района около най-старото дърво в Смолян- Чинара. Много труд бе положен и в кв. Каптажа, Райково, Стария център и др. Хората окосиха тревите, почистиха тротоарите и премахнаха много опасни клони. Служители от “Титан” с работниците от програмата за заетост на общината прочистиха стадион “Смолян”. Започна и поетапно извозване на инертния материал, струпан временно след пролетното почистване на града на паркинга на стария стадион.

Вирни се горе