Над 10 400 декларираха доходите си в област Смолян

Над 10 400 декларираха доходите си в област Смолян

410 000 декларации са приети в цялата страна до края на 26 април 2012 г. От тях 41 000 са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис, а чрез пощата с обратна разписка са пристигнали 33 000 формуляра. Също така всеки пети от клиентите на НАП е предпочел да не се среща със данъчните и е използвал алтернативен начин, за да подаде своя формуляр.

10 415 декларации са приети от офис – Смолян. От тях 263 бр. са подадени по интернет, подписани с електронен подпис. Това показва статистиката за приетите декларации за облагане на доходите в края на данъчната кампания през тази година, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Смолян.

Срокът за подаване на годишните формуляри изтича на 2 май, а в последните два дни от НАП очакват още около 40 000 декларации. В последния ден офисите на НАП ще работят докато има чакащи в салоните за обслужване.

От приходната агенция предупреждават гражданите, че ако са решили да подават декларацията си в офис на НАП в последния ден – 2 май, може да им се наложи да чакат на опашки. За това от НАП съветват клиентите си да използват всички възможни начини за подаване на своите документи.

Формулярите си клиентите на агенцията могат да подадат по пощата с обратна разписка; срещу входящ номер в определени пощенски станции; по интернет, подписани с електронен подпис; както и на място в офиса на агенцията по постоянен адрес. Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, гражданите могат да получат по телефона на информационния център 0700 18 700, на цената на един разговор от цялата страна. Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

Вирни се горе