Началникът на РИО – Смолян награди талантливо дете

Началникът на РИО – Смолян награди талантливо дете

Специална грамота от Ресурсен център – Смолян и Сертификат за отлични постижения в областта на изобразителното изкуство от РИО на МОН получи младият талант Цветан Димитров. Цецо е ученик в 6 „а” клас на ОУ „Иван Вазов” – Смолян и най-любимото му занимание е да рисува. Той успя да подготви първата си самостоятелна изложба с подкрепата на Ресурсен център – Смолян, която украсява коридора на Регионалния инспекторат по образованието. Изложбата е по повод 1 юни – Деня на детето и беше разгледана от много деца и родители. За непрекъснатото усъвършенстване на уменията на младия художник голяма заслуга има преподавателя му по рисуване Сава Богданов. Детето получава подпомагане и от ресурсен учител Нася Николова, която първа открива неговия талант.

Цецо и неговите приятели от училище – ученици от трите шести класа, бяха специални гости на началника на РИО – Смолян Иван Муцевски. Той поздрави децата и пожела на автора на изложбата да продължи творческите си търсения. Цецо пък обеща да рисува цяло лято и да направи още много картини. Началника на инспектората пое ангажимент през септември да организира следващата голяма изложба на младия художник. Момчето получи подаръци от РИО и от директора на Ресурсен център Мария Семерджиева, която му пожела да е жив и здрав и много да радва родителите си.

Ресурсен център – Смолян търси начин да подпомага всяка изява на децата, като поощрява развитието на техните таланти и способности, каза Семерджиева.

Вирни се горе