На Въведение Богородично архимандрит Висарион ще служи в едноименния храм в село Полковник Серафимово

На Въведение Богородично архимандрит Висарион ще служи  в едноименния храм в село Полковник Серафимово

Утре /сряда, 21 ноември/ от 9,30 часа по повод големия християнски празник Въведение Богородично архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи светата божествена Литургия в единствения храм в околията, който носи името Въведение Богородично. Храмът официално е осветен през далечната 1836 г. за прослава на малката Дева Мария, въведена 3-годишна в Йерусалимския храм и посветена завинаги на Бога.

Другата църква в село Полковник Серафимово носи името на Свети Димитър.

Заедно с архимандрит Висарион на св. Литургия по повод храмовия празник на църквата „Въведение Богородично“ в с. Полковник Серафимово ще служи и енорийският свещеник Димитър Одаджиев. Песнопенията по време на празничната Литургия ще изпълни хорът на църквата „Успение Богородично“ в смолянския квартал Устово.

За желаещите от Смолян да участват в празника строителният предприемач Спиро Чавдаров е осигурил транспорт. Автобусът ще тръгне в 8,30 часа от кино „Дружба“ през ул. „Коста Аврамиков“ в Райково и колелото на Бункера. Ще спира на всички автобусни спирки.

На Богородичния празник ще бъде отслужен водосвет.

Ще има благословен обяд.

Нека заедно да почетем Божията Майка, посветила целия си живот на Бога и единствена в света станала достойна да роди Божия син – нашия Спасител Иисус Христос!

Вирни се горе