На 3 март ще се проведе тазгодишния Песпонеделник в Широка лъка

На 3 март ще се проведе тазгодишния Песпонеделник в Широка лъка

Следваща неделя – 3 март ще се проведе традиционният кукерски празник Песпонеделник в Широка лъка, съобщиха днес организаторите. По този повод – в деня на националния празник на България – 3 март ще бъде спряно движението в селото за времето от 12 ч. до 13.30 ч. Спирането на движението на автомобилите е съгласувано с Областно пътно управление.

6 000 лева са необходими за провеждането на празника, обяви кметът на Широка лъка Васил Седянков. Той се похвали, че легловата база е заето почти на 100%.

Над 200 души ще гонят злото в селото, обясни секретарят на читалището Мариана Барганова. Участие досега са заявили състави от село Долен, Климент, Васил Левски, Драгоданово, Трапоклово и разбира се състав от Широка лъка. Отсега започва подготовката за другата неделя. Всяка вечер обикалят селото, за да съобщят за наближаващия празвник.

По традиция през седмицата се провеждат и други събития в селото. На 1 март ще бъде открита изложба, а след това от 18 часа ще има и концерт, по повод националния празник – 3 март.

Вирни се горе