МВР отличи най-добрите полицаи за изминаващата година

МВР отличи най-добрите полицаи за изминаващата година

МВР отличи най-добрите полицаи за изминаващата година. Церемонията се провежда за 19-ти пореден път, но за първи път на нея беше награден бъдещ служител на реда.

  1. Индивидуалната награда “Полицай на годината” за първи път отиде при двама служители на МВР – инспектор Калин Литов и Никола Павлов от отдел “Наркотици” към ГДБОП, те бяха отличени за работата си по разбиване на канал за наркотици от Южна Америка към Европа.

  2. Втора индивидуална награда – Димитър Желев, старши разследващ полицай в отдел „Разследване“ при ГД „Национална полиция“.

Наградата се връчва за постигнати съществени резултати по дела с голяма сложност, сред които разследване на ДДС измама на стойност половин милион лева, разследване срещу бивш директор на Държавен фонд „Земеделие“ за използване на неистински документ.

  1. Трета индивидуална награда – инспектор Иво Костадинов, старши разследващ полицай в Граничен участък – Петрич в РД „Гранична полиция“- Смолян.

Инспектор Костадинов е работил по 164 досъдебни производства, в резултат са осъдени 11 български и чуждестранни граждани. Сред случаите, които е разследвал е за организирана престъпна група за трафик на наркотични вещества и трафик на хора, както и за контрабанда на акцизни стоки без бандерол на стойност милиони левове.

Цветан Цветанов, заяви че през 2012 жертвите на пътя към настоящия момент са 583, като са били спасени над 400 човешки живота. Сред наградените беше и Марио от Дома за изоставени деца в Белоградчик. През ноември животът му се преобърна, а той преобърна представите на хората за героизъм. С риск за живота си Марио спаси друго дете, като се спусна в скална пропаст. Специална награда получи Мария Димитрова заради своята фондация “Безопасни улици”. Жената загуби дъщеря си при пътен инцидент на пешеходна пътека. Спомените за срещите на родители на деца, загинали на пътя успяха да просълзят вътрешния министър.

Вирни се горе