Музикалното училище в Широка лъка изпрати 39-ти випуск

Музикалното училище в Широка лъка изпрати 39-ти випуск

За поредна година в Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” бяха връчени дипломите за средно образование. Зрелостниците от 39-ти випуск получиха и свидетелства за професионална квалификация III степен – документ за техния професионализъм и за наученото в 5 – годишния курс на обучение по съответните специалности в училището – народно пеене, кавал, гайда, гъдулка, тамбура, български танци.

Директорът на училището Стоянка Тенова, поздрави всички зрелостници за това, че по време на обучението си те представяха достойно училището на отговорни концерти в страната и чужбина, съобщиха от учебното заведение. Това са момичетата и момчетата от танцовия състав, представителния хор и представителния оркестър, които вдигаха на крака публиката и предизвикваха възхищениeто на всички по време на концертите в Брюксел. Тези ученици представяха НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” в зала 1 на НДК, в Пловдив, Смолян, Доспат, Девин и на още много сцени. Това са учениците, които се връщаха с куп награди и отличия от всеки конкурс – награди за тях, за учителите им и за училището.

Зрелостниците от 39-ти випуск на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” получиха поздравления и пожелания за успешна реализация от всички учители. Получиха и последни напътствия от класния си ръководител – Гинка Щерева – да помнят училището, което им даде професионална подготовка и сцена за изява на техните творчески заложби, училището, в което те израснаха като отговорни и родолюбиви българи, достойни да продължат мисията за съхраняване на българския музикален и танцов фолклор, училището, в което винаги могат да се върнат и да бъдат приети като част от голямото семейството на НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА”. В НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” продължава приемът на документи за кандидатстване. До 23 юни 2013 училището предоставя възможност за консултации и подготвителен курс на кандидатите по специалностите народно пеене, кавал, гайда, гъдулка, тамбура, български танци.

Вирни се горе