Момчиловци отбелязва днес традиционния празник на селото

Момчиловци отбелязва днес традиционния празник на селото

Община Смолян, Кметство Момчиловци, Народно читалище „Светлина 1925”, Църковно настоятелство при храм „Св.св. Константин и Елена”, ОДЗ „Изворче” канят на празника на село Момчиловци.

Днес от 13 часа ще бъде представена книгата на Костадин Вълнев – „Кооперативното дело в с.Момчиловци” – в картинна галерия – на музея на селото. В 15 часа – откриване празника на селото с участието на ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ОДЗ „Изворче”, самостоятелните състави при читалището и ансамбъл „Родопа”, народно веселие с оркестър „Чановете”.

От 19 часа ще бъде отправено поздравление към набори 1962 и 1952 г. и откриване на даровете на набори 1962, 1952 и 1958. На 20 май от 12 часа – тържествен водосвет на параклис „Св.св. Константин и Елена” и празнична трапеза. Следващия ден – 21 май от 9 часа ще се проведе тържествена света литургия в църквата „Св.св. Константин и Елена”, от 12 часа благословена празнична трапеза. Традиционното факелно шествие е от 21 часа на 23 май. На 24 май от 10.30 часа поетично музикална програма на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – „Върви народе възродени …” в големия салон на читалището.

Вирни се горе