Мокри и хлъзгави са пътищата в община Смолян, повишена е опасността от падащи камъни

Мокри и хлъзгави са пътищата в община Смолян, повишена е опасността от падащи камъни

Мокри и хлъзгави са пътищата на територията на община Смолян. Вследствие на проливния дъжд от снощи, по стръмните участъци в областния град все още текат потоци от дъждовна вода. В някои от равните места са се образували локви, през които водачите трябва да преминават с ниска скорост. Заради пороите на места има наноси от ситни камъни и пръст, както и затлачени дъждопреливни шахти с листа. Екипите на “Титан Клинър” започват работа по почистване на замърсените участъци и отстраняване на авариите, съобщиха от фирмата.

Заради премахване на опасни клони и дървета е затруднено движението по улица “Наталия” в кв. Райково и по улица “Невястата” в кв. “Каптажа”. Заради ремонтни дейности по укрепване на свлачище са въведени ограничения по направлението Смолян – Турян.

В два участъка на 1.5 км. от “Станевска махала” се преминава еднопосочно, с изчакване. Опасност от падащи камъни има по пътя Смолян – Мугла, както и по пътищата за Пампорово, Мадан и Арда. Водачите трябва да са изключително внимателни в участъците, покрити с паднали листа, които са хлъзгави и създават предпоставка за поднасяне, предупредиха още от фирмата.

Според синоптичната прогноза, получена в почистващата фирма, днес ще бъде слънчево, с максимални температури около 16 градуса. Към 08.30 часа температурата в Смолян е 9 градуса. През изминалото денонощие количеството на падналите валежи в Смолян е 5 л. на кв. м. 63литра са паднали в село Арда. В село Мугла са отчетени 36л . Заради валежите реките са повишили значително нивата си, но няма опасност от преливане.

Вирни се горе