Мокър сняг вали по високите части на общините Смолян и Чепеларе

Мокър сняг вали по високите части на общините Смолян и Чепеларе

Мокър сняг вали по високите части на общините Смолян и Чепеларе. Снеговалежът е на надморска височина от 1500 м. На проходите Пампорово и Превала новообразуваната снежна покривка е около 3 см. В района на връх Новака по пътя за село Мугла снегът подминава 5 см.

В участък след Затворническо общежитие, всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Колесен снегорин на „Титан Клинър” почиства пътното платно. В ниските части на Смолянко вали дъжд. Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, а видимостта е намалена заради мрачното време и мъглите. Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата Смолян- Пампорово, Смолян- Девин, Смолян- Мадан – Златоград, Смолян- Мугла и Смолян- Смилян, съобщиха от фирмата по снегопочистване.

Според синоптичната прогноза, с която разполага фирмата, днес ще вали през целия ден и цялата нощ. След полунощ дъжд и сняг ще вали в Смолян, но не се очаква образуване на снежна покривка. Температурите ще останат положителни.

Вирни се горе