Младите лидери на България идват на гости в Родопите

Младите лидери на България идват на гости в Родопите

В края на тази седмица Управителният съвет на Национален младежки форум (НМФ) ще заседава в село Гудевица, община Смолян,съобщи Тодор Василев-председател на читалището в Гудевица.

Повечето от членовете на УС на НМФ пристигат днес и ще посетят „Младежкия информационно консултантски център – Яко“ и центъра „Европа директно“ в гр. Смолян, където ще имат срещи с младежи и организации от региона.

Председателят на форума Веселин Илиев и другите членове, сред които Лили Еленкова от Асоциацията за подпомагане на академичната общност и Isic, Костадин Грибачев от Националната скаутска органзиация, Велислава Иванова от Младежкото ООН и Лора Величкова от Елма и Алма матер ТВ ще посетят и община Смолян, където имат среща със заместник кмета Марин Захариев.

Вечерта младите хора ще се отправят към село Гудевица, където в събота ще имат сесия на управителния съвет в строящия се център за неформално образование от НЧ Бъдеще сега 2006, съучредител на НМФ.

Младите лидери са поканени от Теодор Василев – председател на читалището в Гудевица, който сподели:

„Срещата е важна за нас от гледна точка на създаването на младежка инфраструктура и център за неформално образование в село Гудевица в Родопите. Защото младите хора са там, където има приключения. Ангажираността на община Смолян към младежките дейности и спорта може само да ни мотивира да продължаваме да правим това, което можем най-добре – да сме полезни на младежите“. Програмата на НМФ включва и приключения в горното течение на река Арда, посещение на „Гарга дере“ и пещерата „Голубовица“, както и социална работа в читалище „Извор 1926“ и среща с клуб „Хоро“. Като кулминация всички гости на планината ще хвърлят по една глинена топка със семена в зеленчуковата градина на НЧ „Бъдеще сега 2006“ с пожелание за берекет и здрава реколта. Ние си пожелаваме дори повече за всеки млад човек в България – активност и творчество, свобода и отговорност.

Вирни се горе