„Млади възрожденци“ към ППМГ "Васил Левски" участваха в национална среща на клубове

„Млади възрожденци“ към ППМГ "Васил Левски" участваха в национална среща на клубове

На 6 май – Деня на храбростта и българската армия – представителна група на клуб „Млади възрожденци“ към ППМГ “Васил Левски” участва в Третата национална среща на тези клубове. Госпожа Христина Костова, Румяна Ашкова и Мартина Билянска имаха възможността да обменят опит и добри идеи със съмишленици от цялата страна. Имаха удоволствието и вълнението да присъстват на традиционния за 6 май военен парад в столицата. Работата на младите възрожденци продължи във Военната академия “Г. С. Раковски”; срещата бе под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

Младите местни възрожденци разказаха: “Членове на много от клубовете в страната разказаха за работата си, а някои от тях представиха дейността си чрез кратки театрални постановки, рецитали, музикални изпълнения, макети и други нагледни материали. Бяха обявени и резултатите от Националния ученически конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Всеки един от класиралите се на 1,2 и 3 място получи лична награда и грамота. За ППМГ участието бе твърде скромно – само Жасмина Пържанова от ХI а клас с есе за Левски, което е включено в специално издадения сборник на ОБК „Васил Левски“. Най-голямата изненада бе специалният гост на срещата – Кубрат Пулев, който отдели много от личното си време за автографи и снимки с участници в срещата.”

По време на престоя си в София смолянските представители имаха възможността да посетят много от историческите и културните забележителности на столицата. Тези дни дадоха на нашите представители на срещата вълнуващи преживяваия, много нови запознанства, хубави спомени и обещания за съвместна работа с други клубове в страната.

Вирни се горе