Младежите от МДО при РС ПБЗН – Смолян засадиха дръвчета в с. Смилян

Младежите от МДО при РС ПБЗН – Смолян засадиха дръвчета в с. Смилян

РД ПБЗН – Смолян честваха Седмицата на Гората

Служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, заедно с младежите от Младежкия доброволен отряд при РС ПБЗН – Смолян гостуваха на ТП ДГС – с. Смилян, общ. Смолян в с. Смилян днес, 04.04.2017 г., по случай Седмицата на Гората. По традиция тя се чества през първата седмица от месец април.

Служителите от ТП ДГС – с. Смилян приеха с отворени обятия гостите си и им показаха обособения горския разсадник за производство на фиданки за залесяване. Домакините обясниха още, че дейността на разсадника включва произвеждането и отглеждането на фиданки за залесяване от различен вид дървета, както иглолистни – бял бор, черен бор, така и широколистни и храсти.

Веднага след това се отправиха към планината с бодра крачка, усмивки и песни на уста с голям интерес и удоволствие всички участваха в засаждането на дръвчета от вида „смърч“. Това – да засадиш дръвче, е едно от задължителните нещата, които всеки човек трябва да направи през живота си.

Планинската разходка продължи към защитена местност в с. Сивино, общ. Смолян с интересни и любопитни факти за нея – там цъфти едно от растенията от защитен вид в Родопа планина цветето „Родопски крем“.

След добре свършената екипна работа по залесяването на фиданки, разходката сред природата и чистия въздух, денят измина бързо, но пък бе изпълнен с незабравими спомени за всички.

Вирни се горе