Младежите от "Чисти сърца" събраха почти 500 лева от поредната доброволческа акция

Младежите от "Чисти сърца" събраха почти 500 лева от поредната доброволческа акция

478 лева събра младежката доброволческа организация „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян от даренията на хора, пуснали средства в касичката, която поставиха в храма в навечерието на Коледа, за да подкрепят поредната си акция. Това ще бъде среща с майки на деца с увреждания, които посвещават цялото си време за спасяване на рожбите си не само от физически, а и от душевни болки, които нямат време за себе си, за свое развлечение, заяви Невена Делчева, председател на Младежката доброволческа.

Младежите от „Чисти сърца” ще им подарят едно весело пътуване до забележителности в Родопите и ще го направят заедно със Съюза на инвалидите в Смолян. За една година и два месеца от създаването й в Деня на Въведение Богородично през 2010 г. доброволческата организация „Чисти сърца” е записала 15 благотворителни акции, свързани с болни и самотни хора, деца сираци и бездомни животни. Организирали са два детски празника пред храма, провели са 4 трудови дни за почистване на природни обекти в Смолян, два пъти са подарявали саксии с цветя за акцията „Цветните балкони на Смолян”, отчитат от “Чисти сърца”.

За една година усилена работа са се запознали с възрастните хора в Дома в с.Фатово. Техни приятели са и децата от дома в Широка лъка, които са им подарили своето крехко детско доверие, приятелство и усмивки.

Вирни се горе