Младежи се учиха как да говорят и общуват пред аудитория

Младежи се учиха как да говорят и общуват пред аудитория

На 2 и 3 юни Младежки дом в Смолян беше оживено место. В съботния и неделен ден в МИКЦ ЯКО младежи се обучаваха в развиване на практически умения за уверено изразяване пред аудитория, подготовка и провеждане на презентации, ясно комуникиране в ежедневното общуване, използване методите на ненасилствената комуникация.

Практически и теоретични модули, интерактивни методи и мотивационни елементи дадоха възможност за развитие на младежите чрез методите на самооценка и получаване на конструктивна обратна връзка, съобщи ръководителят на проекта Лидия Арсова.

В рамките на два пълноценни дни участниците придобиха знания за основните елементи на комуникация пред аудитория и механизма на ефектите им, системата от различни видове презентации, разликата между тях и препоръчителните начини за приложението им.

Настроение в интерактивното обучение създаде обучителят на международно ниво Огнян Гъдуларов. Работата по групи и общите занимания създадоха позитивен житейски опит и импулс за личностно развитие и усъвършенстване на младежите. Да обръщат внимание на езика на тялото и съзнателно да го прилагат, да бъдат ясни и убедителни при излагането на идеите си пред слушатели, да правят кратки и фокусирани представяния на проекти и идеи – върху това беше концентрирано вниманието.

На 2 юни почетохме загиналите за свободата на България, в Деня на рисунката рисувахме мечтите си. Ето това правиха 15 младежи от Смолян в почивните си дни с усмивки и настроение, обясни Арсова.

Обучението е в рамките на Проект № 11/066/П1 – 037 „Младежки информационно – консултантски център ЯКО” – Смолян, финансиран по Национална програма за младежта 2011-2015. Бенефициент по проекта е Сдружение „Екосвят Родопи” – Смолян с партньори Община Смолян, НЧ „Бъдеще сега” с. Гудевица и Обединен детски комплекс Смолян.

Вирни се горе