Министър Цветанов: С европейско финансиране ще се стараем да подобряваме базата на служители от вътрешното министерство

Министър Цветанов: С европейско финансиране ще се стараем да подобряваме базата на служители от вътрешното министерство

Вътрешният министър Цветан Цветанов връчи днес ключовете на пет чисто нови високопроходими джипа в Смолян. Колите ще отидат в регионалните служби в Златоград, Рудозем, Девин, Доспат и Смолян. Пред смолянчани на Амфитеатър на Новия център областният управител приветства вицепремиерът и обясни, че автомобилите са по проект между областните администрации на Смолян и Ксанти, който касае трансевропейското сътрудничество между Гърция и България.

„Г-н Цветанов, благодарим ви, че намерихте време да ни посети в момент, в който ние искахме да покажем една съвестна работа по проект между областните администрации на Смолян и Ксанти. Към днешна дата, проектът който предвиждаше изграждането на кули със съответната електроника – система за ранно предупреждение за пожари и други бедствия, на наша територия вече сме изградили девет от тези кули, макар и с малко изоставане, финалът на този проект ще бъде през месец октомври”, каза областният управител инж.Стефан Стайков. Днес имаме удоволствието г-н Цветанов да връчи ключовете на колите, които са включени по проекта и ще помагат за ранното предупреждение и бързо реагиране на места, където има произшествие, добави Стайков.

Това е проект, който има изключителна реална помощ в район като нашия с толкова много гори и много непристъпни места, където ще може да се предотвратява именно природни бедствия, обясни още областният.

Това действително е една добра придобивка по проекта, имайки предвид големия брой пожари това лято. Само добрата подготовка на служителите на пожарната успяха да реагират адекватно и в кратки срокове да се ликвидират тези пожари, заяви министър Цветанов. С европейско финансиране ще се стараем да подобряваме базата на служители от Министерството на вътрешните работи. За професионалния празник на пожарникарите през септември ще бъдат връчени 42 чисто нови пожарни автомобили, които ще бъдат разпределени в цялата страна, съобщи вицепремиерът. Той пожела на пожарникарите повече да си почиват, защото това би означавало, че няма да има пожари. С високата професионална подготовка съм сигурен, че пред всички предизвикателства, които стоят пред вас, ще се справите по възможно най-добрия начин, обърна се Цветанов към огнеборците.

Вирни се горе